Després dels atemptats de París, el principal sospitós i autor material dels atacs, Salah Abdeslam, es va evaporar. La policia va arribar a pensar que s'havia fugat a Turquia, Síria o fins i tot el Marroc, però, després de ser detingut divendres passat, va resultar que Abdeslam va romandre aquests quatre mesos ocult a escassos metres de casa seva, al barri de Molenbeek de Brussel·les. I van ser la família, els amics i veïns els que el van ajudar a romandre amagat fins al dia del seu arrest.

Es demostra així la dificultat de rastrejar els sospitosos de terrorisme que són ajudats per la comunitat més propera, que escapa al radar de la policia i en la qual no estan involucrats radicals islamistes. «Abdeslam confiava en una extensa xarxa d'amics i familiars que ja existien per al tràfic de drogues i delictes menors i que el van ajudar a amagar-se», va assegurar el fiscal federal belga Frederic Van Leeuw respecte l'únic sospitós dels atemptats de París -que van causar 130 morts- que continua viu.

La capacitat d'Abdeslam per amagar-se durant quatre mesos, tot i les més de 24.000 trucades sobre possibles pistes a la policia belga, va ser possible «gràcies a la solidaritat dels seus veïns i la seva família», va assegurar Van Leeuw.

Per altra banda, el sospitós identificat en relació amb els atemptats del 13-N de París, Najim Laachraoui, podria ser el responsable de la confecció dels cinturons explosius utilitzats en aquests atacs.

L'ADN de Laachraoui es va trobar en almenys dos dels cinturons explosius: un utilitzat a la sala de concerts Bataclan i un altre a l'Estadi de França, el que vol dir que aquesta persona els va manipular, i potser fins i tot els va fabricar, va apuntar la televisió RTBF.