El Govern britànic no seguirà endavant amb alguns dels canvis planejats en les retallades a les prestacions per discapacitat incloses en el seu nou pressupost, va explicar al parlament el nou ministre de Treball i Pensions, Stephen Crabb. El nou titular de Treball substitueix en aquesta cartera Iain Duncan Smith, que va dimitir divendres passat per no estar d'acord amb les retallades de l'Executiu de David Cameron a les ajudes als discapacitats, anunciades dimecres.

En una intervenció a la Cambra dels Comuns, Cameron va defensar el seu titular d'Economia, George Osborne, molt qüestionat després de les retallades de 5.500 milions d'euros incloses en el nou pressupost, que podrien haver perjudicat més de 600.000 persones amb invalidesa. «Hem de continuar retallant el dèficit, controlant els costos del sistema de benestar i viure dins de les nostres possibilitats», va emfatitzar el líder conservador britànic.

Posteriorment, el seu nou ministre de Treball va assenyalar que l'Executiu no continuarà amb alguns d'aquests canvis planejats, que van ser els que van donar lloc a la crisi de govern. «No continuarem amb els canvis que s'havien disposat», va dir, en destacar que «un sistema de benestar just no hauria de centrar-se simplement en els números».