Forces navals i serveis libis de guardacostes van trobar aquest cap de setmana els cadàvers de quatre dones durant el rescat d'una embarcació precària que es va enfonsar quan pretenia creuar el Mediterrani amb 586 immigrants irregulars a bord. Altres 30 persones, majoritàriament immigrants subsaharians però també procedents de Bangla Desh, estan desaparegudes en les aigües entre Trípoli i la ciutat de Sabratah, situada a uns 150 quilòmetres a l'oest de la capital. Entre els rescatats hi ha onze nens i 60 dones, diverses d'elles embarassades.

Entre dimecres i dissabte passats van ser rescatades un total de 1.130 persones que intentaven fugir en direcció a Europa, la major part d'elles subsahariane.

En aquest sentit, l'acord entre la Unió Europea i Turquia, que entre altres mesures contempla la devolució de tot migrant que no demani asil a Grècia, no ha impedit l'arribada de més de 1.600 refugiats a les illes gregues en les últimes 24 hores i que el nombre total a tot el país superi ja els 50.000.

Les majoria de les arribades, 830, es van produir a l'illa de Quios, seguida de Lesbos, amb 698. El Govern va començar a desallotjar dissabte les illes amb l'objectiu de buidar els centres de registre i deixar-los preprats només per als que hagin de ser retornats a Turquia.

En un altre ordre de coses, la població d'origen estranger d'Alemanya va créixer el 2015 en 1,1 milions de persones, el més alt increment anual de la història moderna del país, segons les xifres difoses per l'Oficina Federal d'Estadística. El país va rebre aproximadament dos milions d'estrangers, però al seu torn van tornar als seus llocs d'origen altres 860.000.