El president dels EUA, Barack Obama, va tancar el seu primer dia a Cuba amb un passeig i un sopar en família a l'Havana Vella, on va rebre una càlida rebuda dels cubans que es van animar a sortir al carrer desitjosos de veure'l malgrat el fort aiguat que va caure a la capital.

Feia setmanes que no plovia amb tanta intensitat a l'Havana, però molts dels seus habitants es van reunir en carrers veïns al recorregut pel Casc Històric de la ciutat per donar la benvinguda al president nord-americà, el primer que visita l'illa en gairebé 90 anys. A causa del mal temps, la cerimònia de trobada d'Obama amb el personal diplomàtic nord-americà a Cuba i les seves famílies no es va poder celebrar a l'Ambaixada dels Estats Units a l'aire lliure, tal com estava previst, sinó en un saló de l'hotel Meliá Havana.

També es va modificar el recorregut per la part de la ciutat coneguda com l'Havana Vella que tenia previst realitzar Obama amb la seva dona, Michelle, les seves dues filles, Malia i Sasha, i la seva sogra, Marian Robinson. Aquest passeig va començar a la Plaza de Armas, on la família Obama va estar contemplant l'estàtua de Carlos Manuel de Céspedes, un dels líders independentistes de l'illa caribenya.

Tot el recorregut, que va continuar pel Palau dels Capitans Generals, que va ser l'edifici de l'antic govern colonial i que ara acull el Museu de la Ciutat, va estar guiat per Eusebio Leal, l'historiador oficial de l'Havana i artífex de la restauració de aquesta zona de la capital.

Sota una intensa pluja i protegits per paraigües, la família presidencial va arribar a la Plaza de la Catedral, on Obama es va aturar breument a saludar alguns dels ciutadans que els esperaven en els edificis limítrofs mentre la seva dona, Michelle, caminava agafada del braç de la seva mare. Per tancar el dia, la família presidencial va escollir sopar en privat al «paladar» San Cristóbal, ubicat a Centre Havana.