Un refugiat s'ha calat foc aquest dimarts al campament de refugiats d'Idomeni, segon han confirmat fonts de la policia de Macedònia Central, encara que els seus companys han aconseguir posar-lo fora de perill. En un vídeo difós a les xarxes socials es pot veure com un grup d'homes transporten l'home embolicat en una manta fins a una ambulància.

El succés ha tingut lloc enmig de la protesta d'un grup d'uns 50 migrants i refugiats que des d'aaquest dilluns mantenen ocupades les vies del tren per exigir l'obertura de les fronteres. Segons els periodistes presents en el campament, els refugiats diuen estar decidits a continuar ocupant la línia fèrria fins que aconsegueixin el seu objectiu.

Després de l'incident d'aquest dimarts molts es s'han concentrat al lloc on han ocorregut els fets i s'han unit a la protesta, segons relaten testimonis a les xarxes socials.

En les últimes setmanes les protestes de refugiats i migrants s'han multiplicat, no sols Idomeni, sinó també al port del Pireu, on prop de 5.000 persones s'amunteguen en els pavellons habilitats com a centres d'acolliment i en tendes de campanya.

Fins que la frontera cap a l'Antiga República Iugoslava de Macedònia (ARYM) es va tancar definitivament també per a sirians i iraquians, eren sobretot afganesos els que protagonitzaven aquest tipus de protestes.

El nombre total de migrants i refugiats repartits per tota Grècia ascendeix avui a 52.207, sent el campament fronterer d'Idomeni el que -amb 13.250- més persones acull.