El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va assegurar que el seu acord amb Ciutadans és «ferm» però està obert a altres partits, en un missatge dirigit al líder de Podem, Pablo Iglesias, a l'espera que tots dos concretin una propera reunió. En vigílies d'uns dies de descans propiciats per la Setmana Santa i després de la qual es preveu que s'impulsin els intents d'acord entre els partits que evitin la repetició d'eleccions, Sánchez va iniciar dues jornades de treball a Canàries.

No sap encara quan es podrà reunir amb Iglesias, fet pel qual segueix sense aclarir-se la incògnita de si l'entrevista podria tancar-se per a demà -opció que no descarten fonts de Podem- o quedaria ja ajornada per a la setmana que. En qualsevol cas, en aquesta trobada el líder del PSOE va explicar que demanarà al màxim responsable de Podem que no promogui fronts ni exclusions i que ajudi a posar fi a un bloqueig institucional que creu que només beneficia el PP.

Es tracta, va insistir, de parlar «de solucions, no de butaques», sobre la base del seu acord amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera, que va reiterar que és «ferm» i al qual espera que se sumin altres partits.

És el que desitja també el propi Rivera, que va advertir que la convocatòria d'unes noves eleccions només «tensaria» més la situació i el tauler polític resultant seria molt semblant. Per això, va demanar a Rajoy que en comptes de ser «responsable» al setembre, ho sigui ja i cessi en la seva actitud «inadmissible» de bloquejar la legislatura i no permetre al PP negociar amb el seu partit i amb els socialistes.

No va respondre si se sentiria traït per una reunió de Sánchez amb Iglesias quan ell havia pactat amb el líder socialista acudir de manera conjunta a totes les trobades negociadores, i es va limitar a assenyalar que cada partit «decideix com actuar» i amb qui relacionar-se. Va destacar que l'acord PSOE-C's segueix endavant a no ser que els socialistes el trenquin i «s'aliïn amb els populistes».

El vicesecretari d'Organització del PP, Fernando Martínez Maíllo, va insistir en la pressió del seu partit a Sánchez perquè pacti amb els populars en comptes d'intentar un «govern radical», i en la incoherència de Rivera en estar fent, segons el seu parer, el contrari del que va dir.

Per part de Podem, el seu secretari d'Organització, Pablo Echenique, va dir que ha vist «alguns passos» que està donant el PSOE que li fan pensar que la formació de govern està «més a prop».