Una dona que va estar treballant com a dona dela neteja durant uns tres anys per als exducs de Palma al seu habitatge de Barcelona va assegurar en el judici del cas Nóos que la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin li van oferir pagar-li en diner negre i així ho van fer abans de contractar-la. La dona va detallar que la governanta de l'habitatge va ser qui li va lliurar els diners en efectiu en un sobre i va especificar que van ser els exducs de Palma qui li van oferir pagar-li en negre: «Hi eren presents la Infanta i el senyor Urdangarin, els dos», va afirmar davant el tribunal que jutja Cristina de Borbó, el seu marit i 15 acusats més.

Li van oferir pagar-li en negre per la neteja i «un mes després» li van fer un contracte perquè ella ho va suggerir, ja que estava pendent de tramitar la nacionalitat espanyola, i van acceptar. «Em vaig adonar que era d'empresa i em vaig quedar callada perquè m'interessava, era millor tenir un contracte d'empresa que de la llar», va detallar sobre el contracte.

Paral·lelament, la secretària d'Iñaki Urdangarin, Julita Cuquerella, va assegurar que va utilitzar la targeta bancària de l'empresa Aizoon a nom de la Infanta, sense autorització expressa d'ella i sense ser conscient que era de Cristina de Borbó fins que ja l'havia fet servir per pagar en quatre o cinc ocasions.

Guardada amb clau

En la seva declaració com a testimoni, la secretària va detallar que aquesta targeta a nom de la Infanta corresponent a un compte d'Aizoon estava guardada amb clau en un calaix del despatx de l'empresa, però ella tenia les dades apuntades des que en una ocasió va haver de fer-la servir perquè la d'Urdangarin estava caducada.

Va aclarir que mai va fer «compres físiques» amb aquesta targeta, però sí la va utilitzar per a pagaments per telèfon o per internet, el primer dels quals va ser per a un encàrrec «molt gran» de papereria, i des de llavors la va utilitzar «alguna vegada» en què no portava el quadern on tenia anotats els números i claus de totes les targetes d'Urdangarin.

Un nebot d'Urdangarin, Jan Gui Urdangarin, va declarar que va estar contractat dos anys per l'empresa Aizoon per buscar informació sobre patrocini i esdeveniments de motor i treballar com a missatger, lliurant i rebent sobres d'altres treballadors de la societat.