Unitat i fermesa davant del ter?rorisme i solidaritat amb les víctimes i les autoritats belgues van ser els missatges repetits ahir per institucions, partits, sindicats, organitzacions empresarials i entitats religioses espanyoles, que van condemnar, commocionats, els atemptats de Brussel·les.

Poc després de conèixer les primeres dades sobre el succés, Felip i Letizia van fer palesa la seva consternació i van expressar la seva solidaritat i suport al poble belga i les seves institucions en un tuit difós a través del compte oficial a Twitter de la Casa Reial i van trucar al rei Felip dels belgues. «Consternats pels atemptats a la capital d'Europa. La nostra solidaritat i suport a Bèlgica, les seves institucions i el poble belga», van escriure els Reis.

«No hi ha justificació possible per a aquesta barbàrie que ens afecta a tots i que ens colpeja a tots. Per això, tots hem de lluitar conjuntament contra el terrorisme gihadista», va recalcar el president del?Govern, Mariano Rajoy, que va agrair la lleialtat i unitat de tots els partits. «Avui, tots som Brussel·les», va emfatitzar el secretari general socialista, Pedro Sánchez.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va condemnar «enèrgicament» els atemptats terroristes a Brussel·les i va assegurar que el ?terrorisme «no doblegarà la voluntat democràtica de construir una Europa basada en valors com la pau i la convivència». efe/acn/ddg brusel·les