Detecten irregularitats a totes les empreses públiques valencianes

Un informe denuncia males pràctiques en 35 entitats, empreses i fundacions durant el 2014

24.03.2016 | 07:19

L'informe d'auditories de la intervenció general de la Generalitat Valenciana corresponent al 2014 ha detectat algun tipus d'irregularitat en l'activitat economicofinancera de les 35 entitats, empreses i fundacions que integren el sector públic valencià. Així ho va donar a conèixer la vicepresidenta i portaveu del govern valencià, Mónica Oltra, que va exposar que l'informe ha detectat pràctiques habituals com fraccionament dels contractes per eludir principis bàsics com la concurrència i la publicitat, l'abús en el procediment negociat sense publicitat o anomalies en les contractacions i en el pagament de les retribucions del personal.
El document, que ha analitzat la tasca de quatre entitats autònomes de caràcter mercantil, onze entitats de dret públic, vuit societats mercantils i dotze fundacions públiques, assenyala que tots els organismes revisats van incórrer el 2014 en algun incompliment de la legalitat, ja sigui en matèria de «despeses de personal», en «despeses derivades de la contractació» o bé sota l'epígraf genèric d'«altres incompliments».
A quatre entitats hi ha disparitat de condicions laborals del personal (hi ha diversos convenis col·lectius d'aplicació simultània). En nou entitats no es va disposar d'autorització per a la contractació de personal temporal. Així mateix, vuit entitats van superar el límit pressupostari per a les despeses de personal: CulturArts, EIGE, Ciegsa, Incliva, F. de la Fe, Agroalimed, Feports i Fisabio. En el cas de La Llum de les Imatges, la retribució del personal directiu va superar el límit establert en la Llei de Pressupostos. A més, s'han abonat excessius imports en concepte de quilometratge, dietes i indemnitzacions, com en el cas del Palau de les Arts, 25,9 milions en projectes «fantasma».

Regidors del PP rebels
En un altre ordre de coses, els edils de l'Ajuntament de València investigats en l'operació Taula, a qui el PP va remetre una carta demanant la seva acta, prendran una decisió sobre el seu futur en el si de l'expedient informatiu que els ha obert la direcció estatal del PP i de forma compatible amb el seu dret a defensa.
El portaveu del grup popular a l'Ajuntament, Alfonso Novo, va assegurar que en tot cas serà en el si d'aquest expedient informatiu obert pel partit on «farem, direm i prendrem les decisions que siguin absolutament compatibles amb la nostra presumpció d'innocència».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema