Mostres de condol arreu del món

Institucions i ajuntaments guarden un minut de silenci a les 31 víctimes mortals i els més de 200 ferits que va deixar l'atemptat terrorista a la ciutat europea de Brussel·les

26.03.2016 | 07:28
Mostres de condol arreu del món

Nombroses institucions, ajuntaments i empreses de diferents països van convocar ahir un minut de silenci en record a les víctimes mortals de l'atemptat de Brussel·les i com a mostra de solidaritat amb la ciutat de Brussel·les.

A Bèlgica, les autoritats belgues i les institucions europees van ?guardar un minut de silenci en record de les 31 víctimes mortals i els més de 200 ferits del doble atemptat de dimarts a l'aeroport internacional de Zaventem i en una parada de metro del barri europeu.

El primer ministre belga, Charles Michel; els reis dels belgues, Felip i Matilde; la ministra de Sanitat, Maggie De Block, i altres membres del Govern belga van guardar un minut de silenci al costat del president de la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker, i els comissaris de l'Executiu comunitari dins de la seu d'aquesta institució.

A l'exterior de l'edifici del Berlaymont, que alberga la seu de la Comissió, es va produir una concentració paral·lela ciutadana en la qual es podia veure persones amb les mans pintades de vermell mentre helicòpters de la policia sobrevolaven l'escena.

Al seu torn, les banderes europees continuaven a mig pal a l'exterior dels edificis oficials.

En altres llocs de Bèlgica també es van realitzar diferents minuts de silenci simbòlics, que es van estendre per altres països
A Espanya, el Congrés va guardar ahir un minut de silenci pels atemptats de Brussel·les. Davant la mirada d'un centenar de ciutadans les principals autoritats de la Cambra i els portaveus de gairebé tots els grups parlamentaris es van col·locar a l'escalinata de la porta de la seu del Congrés per recordar les víctimes dels atacs gihadistes.

Tots els diputats i autoritats que van parlar a la premsa van pronunciar quatre paraules: unitat contra el terrorisme, i dos missatges: que els atacs gihadistes atempten contra el model de convivència consagrat a Europa, basat en la llibertat i els drets civils.

Pel que fa a Catalunya, diferents ajuntaments i institucions van manifestar, amb un minut de silenci, el seu rebuig i van condemnar els atacs terroristes perpetrats dimarts a la capital d'Europa, Brussel·les. I, al mateix temps, van voler mostrar la seva solidaritat amb les víctimes i els seus familiars.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema