El republicà Donald Trump i la demòcrata Hillary Clinton van ampliar el seu avantatge en la pugna per la candidatura a la Presidència dels EUA en les eleccions primàries de dimarts, però a dia d'avui segueixen sense aconseguir aquest objectiu. En l'anomenat «dimarts occidental», atès que les votacions es van celebrar a estats de l'oest del país, Trump i Clinton van vèncer amb rotunditat a Arizona, l'estat més decisiu de la jornada electoral pel gran nombre de delegats en joc.

El polèmic magnat immobiliari es va adjudicar els 58 delegats del seu partit a Arizona, on va derrotar el senador Ted Cruz i al governador John Kasich, fet pel qual compta amb 738 dels 1.237 necessaris per aconseguir la candidatura a la Casa Blanca.

En aquest estat, fronterer amb Mèxic, Trump partia com a favorit amb la seva dura política contra la immigració il·legal i després del suport del controvertit agutzil del Comtat de Maricopa, el més poblat d'Arizona, Joe Arpaio, famós als Estats Units per la seva intransigència amb els immigrants indocumentats.

Clinton també va triomfar a Arizona, on es va emportar la gran majoria dels 78 delegats en disputa davant del senador per Vermont Bernie Sanders i ja acumula 1.214 dels 2.383 que calen per arribar a la candidatura.

No obstant això, Trump i Clinton van encaixar també derrotes en el «dimarts occidental», un escull que alenteix el seu viatge cap a la candidatura a la Casa Blanca

Cruz, que ahir va rebre una notícia positiva amb el suport de Jeb Bush, es va imposar al multimilionari novaiorquès a Utah, estat amb una nombrosa població mormona en el qual es va fer amb els 40 delegats en joc.