Almenys 26 persones van morir i 90 van resultar ferides en un atemptat suïcida comès en un estadi de futbol a la ciutat d'Alexandria, 50 quilòmetres al sud de Bagdad, que va ser reivindicat pel grup terrorista Estat Islàmic (EI). Una font de seguretat va explicar que el suïcida es va infiltrar entre els espectadors i va detonar el cinturó d'explosius que portava enganxat al cos a l'interior del camp.

Entre els morts es troba l'alcalde de la localitat, Ahmed al Jafayi, mentre que entre els ferits hi ha comandants de la milícia xiïta Multitud Popular i oficials dels serveis de seguretat. Tots ells assistien a un partit de futbol a l'estadi entre dos equips locals.

L'agència Amaq, vinculada a l'EI, va anunciar que el grup havia realitzat «una operació de martiri (suïcida) amb un cinturó d'explosius contra una concentració de milicians a Alexandria». Amb el terme milicians, Amaq es refereix a combatents xiïtes que lluiten contra l'EI, com els esmentats de la Multitud Popular.

Alexandria és una ciutat de la província de Babel on el passat 6 de març es va registrar un altre atac suïcida, l'autoria del qual també va ser assumida per l'EI. Unes 50 persones van morir i 70 van resultar ferides en aquest atemptat contra un lloc de control policial a la ciutat de Hila, el més sagnant perpetrat en els darrers anys a la província de Babel.

Nova operació de l'exèrcit

El nou atemptat té lloc després de l'Exèrcit iraquià anunciés dijous l'inici de l'Operació Al-Fatah per alliberar la província septentrional de Nínive, la capital de la qual, Mossul, és el principal bastió de l'EI a l'Iraq. L'avanç de les forces iraquianes continua amb lentitud a causa dels atacs suïcides.