Una dona de nacionalitat espanyola es troba entre les víctimes mortals de l'atemptat del dimarts a l'aeroport Zaventem de Brussel·les, segons va informar ahir el Ministeri espanyol d'Exteriors.

Fonts diplomàtiques van explicar que les autoritats belgues van identificar una ciutadana espanyola entre les 31 víctimes dels atacs gihadistes.

Es tracta d'una dona que tenia, a més de l'espanyola, les nacionalitats italiana i alemanya, segons el Ministeri espanyol, que no va facilitar la seva identitat.

Des de Roma, la Unitat de Crisi del Ministeri d'Exteriors italià i l'ambaixada d'Itàlia a Bèlgica van informar que la morta és la ciutadana alemanya Jennifer García Scintu, amb origen italià, segons els van confirmar les autoritats alemanyes.

Prèviament, la policia d'Aquisgran (oest d'Alemanya) havia informat de la primera víctima alemanya en l'atemptat contra l'aeroport de Brussel·les, a la qual es donava per desapareguda.

La dona es disposava a viatjar amb el seu espòs, de nacionalitat alemanya, que es troba ferit de caràcter greu i segueix ingressat en un hospital de Brussel·les.

Segons el diari popular ?alemany Bild, la jove, identificada només com Jennifer i de 29 anys, es trobava amb el seu marit, Lars, a punt de passar els controls de seguretat per volar cap a Estats Units. La parella, de la qual el rotatiu publica una foto amb vestit nupcial, havia rebut el viatge com a regal de noces, celebrades un any enrere. El marit, de 30 anys, és l'únic entre els ferits de nacionalitat alemanya que segueix ingressat a Brussel·les, mentre que els restants se'ls ha donat ja l'alta.

Segons el seu perfil a les xarxes socials, Jennifer García treballava a la companyia tèxtil alemanya Stedman GmbH. La seva família materna és originària de Sardenya i el seu oncle matern és l'ex futbolista Claudio Scintu, jugador de l'Aquisgran Aachen.

Jennifer va néixer i es va criar a Alemanya, segons La Stampa. Tant ella com el seu marit jugaven a handbol en un club local. A més d'aquesta víctima, l'única espanyola de moment, nou espanyols van resultar ferits en els atemptats, encara que només cinc continuen hospitalitzats.

A més, nou dels 10 espanyols desapareguts han estat ja localitzats pel Consolat General d'Espanya a Brussel·les. En el dia d'ahir es van anar identificant més víctimes. La italiana Patricia Rizzo va ser reconeguda com una de les víctimes mortals de l'atemptat terrorista a l'estació de metro de Brussel·les.

Per la seva banda, Estats Units va confirmar ahir la mort de dos dels seus ciutadans en els atemptats. «Podem confirmar que dos ciutadans nord-americans van ser assassinats a l'atac del 22 de març de 2016», va informar el Departament d'Estat. «Oferim el nostre sincer condol a les seves famílies i amics, però per respecte a ells no farem més comentaris de moment (...) Qüestions de privadesa ens impedeixen parlar de cap cas específic», va afegir.