Dotze persones de nacionalitat portuguesa, dues d'elles menors d'edat, van morir a França en la col·lisió frontal entre la furgoneta en què viatjaven i un camió en una carretera del centre del país coneguda per la seva perillositat. L'accident es va produir poc abans de la mitjanit de dijous a les rodalies de Montbeugny, en un tram de dos carrils en el qual estava permès avançar.

El conductor de la furgoneta, un jove de 19 anys que va resultar ferit al canell, es va desviar cap a l'esquerra per raons encara desconegudes i va xocar contra el camió després d'envair el seu carril. Tant ell com el conductor de l'altre vehicle van donar negatiu en els tests d'alcoholèmia, segons els primers resultats de la investigació oberta per la Gendarmeria per aclarir els fets.

La furgoneta va sortir de Suïssa i els seus passatgers es dirigien a la ciutat portuguesa de Coimbra per passar les vacances de Setmana Santa. Les indagacions s'han centrat entre altres punts a determinar si aquest vehicle estava preparat per a acollir aquest nombre de viatgers. «La investigació haurà de determinar principalment si estava autoritzat per transportar dotze persones», va informar la Fiscalia de Molins.

Tots els passatgers van morir per l'impacte. La víctima més jove viatjava amb els seus pares i tenia set anys, i la major fregava els seixanta. Aquesta ruta, que travessa França d'est a oest, destaca com un dels eixos més perillosos del país i és coneguda pels conductors com la «carretera de la mort».

«És bastant monòtona. La velocitat està limitada a 90 quilòmetres per hora. N'hi ha que perden la paciència i n'hi ha que s'adormen», van apuntar fonts de seguretat, segons les quals només hi ha quatre trams en els que estan autoritzats els avançaments.

El secretari general de la prefectura d'Allier, David Delavoet, va detallar que es barregen dues hipòtesis: un avançament perillós o una distracció per part del conductor. Tant ell com els dos xofers del camió, de nacionalitat italiana, van resultar ferits, juntament amb una quarta persona.