Les autoritats xineses han detingut ja més de 130 persones relacionades amb el mercat negre de vacunes destapat al país, i han comprovat que la majoria dels fàrmacs venuts, que no eren transportats en les condicions necessàries ni havien estat refrigerats adequadament, es van utilitzar.

La policia ha confirmat que 30 companyies de distribució de fàrmacs van comerciar il·legalment amb les vacunes i les van vendre a 16 centres de vacunació. El negoci era dirigit per una mare i la seva filla de la província oriental de Shandong des de 2011, ja arrestades, que van comprar les vacunes de manera legal i il·legal i les van vendre a traficants i fins i tot a centres públics de control i prevenció de malalties.

Les vacunes, valorades en 78 milions d'euros, no eren transportades en les condicions necessàries ni havien estat refrigerades adequadament, de manera que l'agència oficial de notícies Xinhua va precisar que aquestes poden «causar una discapacitat o fins i tot la mort».

Els mitjans oficials xinesos també van revelar que en el cas està implicat el fins fa poc representant d'una firma farmacèutica lligada al Govern, Zhao Baogang, també relacionat amb un escàndol similar fa sis anys, a causa del qual 100 nens van morir.