El president dels Estats Units, Barack Obama, es reunirà amb altres líders mundials la setmana que ve per discutir l'amenaça del grup gihadista Estat Islàmic (EI), inclòs un eventual atac terrorista nuclear. Tot just uns dies després dels atacs de Brussel·les, Obama mantindrà aquesta trobada aprofitant la prevista Cimera de Seguretat Nuclear, que tindrà lloc a Washington a finals de la setmana que ve.

La reunió se centrarà específicament en l'EI i en com les accions nacionals i internacionals podrien millorar la capacitat per prevenir i respondre a episodis de terrorisme nuclear, van explicar fonts oficials nord-americanes, que no van indicar si els EUA tenen constància que l'Estat Islàmic compti amb aquest tipus d'armes.

L'Administració nord-americana ha estat durament criticada, especialment pels sectors republicans, per no haver desplegat una estratègia més dura contra l'EI, tot i portar un any i mig bombardejant les seves bases operatives.

Per part seva, el president de França, François Hollande, va assegurar que la xarxa gihadista que està darrere dels atemptats de París i Brussel·les està «camí de ser destruïda», però va advertir que n'hi ha altres que segueixen representant una amenaça.

«Tant a Brussel·les com a París hi ha hagut cert nombre d'arrestos i sabem que hi ha altres xarxes perquè encara que la que ha comès els atemptats de París i Brussel·les està camí de ser destruïda, segueix havent-hi una amenaça» va afirmar Hollande després de reunir-se al Palau de l'Elisi amb l'expresident israelià Simon Peres.

Va destacar que la consciència sobre els riscos existents obliga a solucionar «els problemes que desgraciadament han justificat aquesta difusió de la guerra». «Síria és per tant per a nosaltres el nostre primer objectiu, però no ens oblidem de l'Iraq ni de la qüestió dels refugiats», va afegir.