La fiscalia belga va informar de tres detencions realitzades en el marc de dues batudes. La més important es va portar a terme al barri de Brussel·les de Schaerbeek, on van créixer els germans suïcides que van perpetrar els atemptats de dimarts. Un sospitós relacionat amb els atemptats va ser detingut i ferit en una cama. Tota la plaça de Meiser (el cor del districte) va ser acordonada i molts carrers adjacents també durant diverses hores a causa de l'operació antigihadista. Les autoritats van desplegar molts furgons de policia i gossos de detecció d'explosius. El desplegament va incloure, a més de policies, militars que vigilaven els accessos per carretera. Alguns mitjans belgues informaven que testimonis havien sentit un parell de petites explosions.

El ministeri fiscal va confirmar una segona operació, al districte de Forest -on la policia va abatre un terrorista pocs dies abans de la detenció de Salah Abdeslam-, amb el resultat d'un sospitós, Tawfik A., detingut. També ell va resultar ferit a la cama. Hi va haver una tercera detenció, realitzada al barri de Sant-Gilles.

En la seva comunicació, la fiscalia va incloure també informació de les operacions realitzades dijous als voltants del seu propi edifici i a les comunes de Brussel·les centre, Schaerbeek i Jette. Es confirma que van ser sis els arrestats, encara que tres d'ells (Khalid A. Mariam A. i Ali E.) van ser posats en llibertat. En canvi, Fayçal C., Abou A. i una altra persona de la qual no es va oferir cap identitat continuen detinguts.

Paral·lelament, la policia alemanya va confirmar la detenció de dos sospitosos, un a Düsseldorf i un altre a Giessen (ambdues ciutats a l'oest del país), mentre s'investiguen possibles vincles amb els presumptes autors dels atemptats de Brussel·les.

Es tracta d'un ciutadà alemany identificat com Samir E., de 28 anys, que va ser arrestat dijous per un comando especial en un barri de Düsseldorf, i d'un marroquí de la mateixa edat, al qual es va aturar en un control policial a l'estació de ferrocarrils de Giessen i que suposadament va estar recentment a Brussel·les.

El setmanari Der Spiegel va informar prèviament del cas de Samir E., un salafista al qual s'investiga per presumptes «preparatius d'un acte violent contra la seguretat de l'Estat». Segons el mitjà, aquest sospitós havia estat interceptat per les autoritats turques a l'estiu de 2015 a la frontera amb Síria, juntament amb Ibrahim El Bakraoui, un dels presumptes autors de l'atemptat a l'aeroport internacional de Zaventem de dimarts passat. Turquia els va deportar tots dos a Amsterdam, d'on procedien, per sospitar que pretenien unir-se al gihadisme o militaven ja a les seves files.

La detenció del ciutadà marroquí es va practicar la matinada de dijous, després que en un control rutinari a l'estació de Giessen es constatés que el sospitós es trobava a Alemanya de forma irregular i tenia antecedents criminals tant en aquest país com a Itàlia.

Així mateix, es va comprovar que havia ingressat en territori alemany amb diversos àlies i se li van trobar documents dels quals es dedueix que havia estat recentment a la regió de Brussel·les.

Per altra banda, un home va ser detingut dijous a prop de París quan planejava un atemptat imminent. L'arrestat era proper al suposat coordinador dels atacs del passat 13 de novembre a França, Abdelhamid Abaaoud. El presumpte terrorista va ser identificat com Reda Kriket, francès de 34 anys, i havia estat condemnat a Brussel·les l'any passat en rebel·lia a cinc any de presó al costat d'Abaaoud després que s'emetés una ordre d'arrest internacional contra ell el 2014 per la seva implicació en una xarxa de captació gihadista.

L'home era buscat de manera activa des de fa mesos per les forces de seguretat franceses, que finalment van aconseguir arrestarlo dijous al matí a Boulogne-Billancourt, a l'oest de París. Hores més tard, la policia va llançar un ampli dispositiu de seguretat a Argenteuil, al nord de la capital, on va trobar armes pesades i explosius al seu apartament.

Ahir al matí, el cordó de ?seguretat policial es mantenia al voltant d'aquest domicili i el seu veïnat, del qual van ser evacuats els seus habitants al llarg de la nit.? ?Segons el ministre d'Interior, ?Bernard Cazeneuve, l'operació va aconseguir desmantellar un ?projecte d'atemptat en fase avançada.