E

ls rostres i històries dels 31 morts en els atemptats del dimarts a l'aeroport i al metro de Brussel·les, entre els quals hi havia universitaris, mares, treballadors de l'aeroport o professors, comencen a aparèixer en els mitjans i les xarxes socials.

En fotografies que els mostren somrients, despreocupats, alguns acompanyats dels seus fills o les seves parelles, es llegeixen missatges escrits pels seus familiars i amics, que fan saltar les llàgrimes.

Una de les vides perdudes al metro va ser la de Léopold Hecht, de 22 anys, un estudiant de Dret a la Universitat de Saint-Louis, a Brussel·les, on va guanyar l'any passat el primer premi d'un concurs d'oratòria.

La Universitat va confirmar al seu perfil de Facebook la seva defunció, en una nota en la qual el rector del centre, Pierre Jadoul, va dir: «no hi ha paraules per descriure la nostra consternació per la notícia».

La seva mare va explicar al diari La Dernière Heure que donaran els seus òrgans perquè «és la decisió que hauria desitjat prendre ell mateix», i que esperen que amb això aconsegueixin «salvar una vida o ajudar algú».

Un altre jove mort, aquest a l'aeroport, és Bart Migom, estudiant de 21 anys resident a Dixmuda (Bèlgica), que anava a agafar un avió cap a Estats Units per veure la seva parella, Emily. Després dels atemptats, ella va difondre fotos d'ell i va ser entrevistada per la CNN per intentar localitzar-lo.

El seu pare va confirmar ahir la seva defunció i l'escola de Bruixes en la qual estudiava va suspendre uns dies les classes i va oferir un servei d'atenció psicològica als seus companys.

Moltes de les víctimes dels atemptats eren estrangeres, com Adelma Tàpia, peruana de 36 anys casada amb un belga, Christopher Delcambe, que estava a l'aeroport per viatjar rumb a Nova York al costat de les seves dues filles per retrobar-se amb la seva mare. Una de les seves filles, Maureen, i el seu marit es troben hospitalitzats, mentre que l'altra, Alosa, va sortir il·lesa.

El germà d'Adelma va confirmar la seva defunció a través de Facebook, en un missatge que diu: «és molt complicat descriure el dolor que sentim a casa, però és més difícil encara entendre la forma en la qual el destí treu la vida a un ésser estimat. No puc resistir aquest atac gihadista que mai entendrem». Adelma, cuinera de professió, planejava obrir un restaurant peruà a Brussel·les.

Els germans Alexander i Sascha Pinczowski, de nacionalitat holandesa, tornaven a Nova York després de visitar els seus pares, residents al municipi de Lanaken (Bèlgica), però no van donar senyals de vida després de les explosions. Segons el periòdic holandès Algemeen Dagblad, les explosions els van sorprendre mentre parlaven per telèfon amb la seva família per dir-los que estaven a l'aeroport.

En el mateix lloc va perdre la vida Fabienne Vansteenkiste, de 51 anys, treballadora de l'aeroport que just acabava el seu torn quan les dues bombes van explotar. Després de romandre els primers dies sense identificar, un cosí seu, antic treballador de l'equip d'identificació de víctimes de catàstrofes de la Policia Federal belga, va confirmar la seva defunció a Het Laatste Nieuws.

Olivier Delespesse, professor d'educació secundària i treballador de la Federació Valonia-Brussel·les, es dirigia a la feina en el mateix comboi del metro on va explotar una bomba. La pròpia federació va confirmar en el seu perfil de Facebook la seva defunció.

Encara hi ha desenes de víctimes sense identificar i moltes persones que no han estat localitzades. Entre elles, Justin i Stephanie Shults, una parella nord-americana que es trobaven a l'aeroport al moment de les explosions i que segueixen desaparegudes.

També Sabrina Fazal, de 24 anys i nacionalitat belga, mare d'un nen d'un any, que podria haver estat en el metro en el moment de l'explosió. Els seus amics han publicat a Facebook un missatge per intentar localitzar-la.

El secretari d'EUA, John Kerry, va recordar ahir a Brussel·les les víctimes i va oferir «tota l'assistència necessària» de Washington per «investigar» i «portar davant la justícia els responsables d'aquests «fets menyspreables» i aquesta «tragèdia» que ha provocat «pèrdues irreemplaçables».

Encara hi ha uns 300 ferits d'unes 40 nacionalitats, dels quals segueixen hospitalitzats 150 i 61 estan en vigilància intensiva, segons xifres de la ministra belga de Sanitat, Maggie de Block.