La Fiscalia federal alemanya va explicar que no ha trobat cap vincle entre els dos sospitosos detinguts fa uns dies a Düsseldorf i Giessen (oest del país) i els atacs terroristes de dimarts passat a Brussel·les.

Fonts policials havien informat prèviament que els escorcolls realitzats a l'habitatge del salafista detingut dijous a Düsseldorf no havien reforçat les sospites d'una presumpta connexió amb els autors dels atemptats de Brussel·les. A casa del sospitós no es van trobar ni explosius ni un altre tipus de material que sustenti una relació amb els atacs de dimarts a la capital belga i tampoc s'han detectat comunicacions sospitoses en el seu telèfon mòbil.

Les investigacions sobre les seves activitats continuen, així com l'anàlisi del seu ordinador personal, fet pel qual de moment se'l mantindrà detingut. El sospitós -de nacionalitat alemanya, identificat com Samir E. i de 28 anys- és conegut com a membre dels cercles salafistes del Land (estat federat) de Renània del Nord-Westfàlia, on es concentren diversos bastions del radicalisme islàmic.

Samir E. va ser interceptat a l'estiu de 2015 per les autoritats turques juntament amb Ibrahim El Bakraoui -un dels autors dels atemptats de Brussel·les- a la frontera amb Síria, després del que van ser deportats tots dos a Holanda. Samir E. va ser condemnat a dos anys i mig de presó per robatori a principis de març, però no havia ingressat a la presó perquè havia col·laborat amb la Justícia.

Paral·lelament, un jutge d'instrucció belga va inculpar un individu identificat com Rabah A. per participació en activitats d'un grup terrorista pel projecte d'atemptat desmantellat per la policia francesa el passat dia 24 a la localitat d'Argenteuil. L'home, que divendres va ser detingut a Brussel·les, està vinculat a Reda Kriket, terrorista francès detingut per la seva relació amb un projecte d'atemptat frustrat a França.