L'Ajuntament de Madrid investigaeà la gestió de les empreses municipals en els anys governats pels populars Alberto Ruiz-Gallardón i Ana Botella amb una comissió que el PSOE proposarà al ple de la setmana que ve i que previsiblement comptarà amb el suport de Ahora Madrid, com va avançar el delegat d'Economia i Hisenda, Carlos Sánchez Mato, en l'última sessió plenària.

La portaveu socialista, Purificación Causapié, demanarà una comissió d'investigació sobre la gestió de la contractació realitzada per les empreses municipals en els tres últims mandats. Però no serà l'única proposta en aquest sentit que arribarà la setmana que ve al Palau de Cibeles: l'edil plantejarà una comissió no permanent sobre el deute municipal.

En l'anterior sessió plenària, la del mes de febrer, el PSOE va anunciar que demanaria una comissió d'investigació sobre la gestió de Mercamadrid des de l'any 2005. També el PP ha assegurat que votaria a favor i que "cadascú carregui el mort si es dedueix qualsevol irresponsabilitat", va afirmar la popular Ana Román.

"El PSOE, en exigència de transparència en els comptes, per l'eficàcia en la gestió i per la imatge neta de sospita de Mercamadrid, demanarem en el pròxim Ple la constitució d'una comissió d'investigació des de l'any 2005 i veurem si aquesta comissió l'ampliem a altres empreses municipals", va explicar Causapié.

L'Ajuntament de Madrid va traslladar a la Fiscalia els "indicis de mala gestió" a Mercamadrid després de fer-se públic un informe que analitzava la transacció que va ser portada a terme amb Merca Ocio.