L'Exèrcit sirià controla ja la part monumental de Palmira, on es troben les ruïnes grecoromanes que són Patrimoni Mundial de la Unesco, que amb prou feines han patit danys en l'actual batalla contra el grup terrorista Estat Islàmic (EI). El director d'Antiguitats i Museus de Síria, Maamún Abdelkarim, va explicar que "la situació és bona a la part antiga, ja que no hi ha hagut enfrontaments en ella". Abdelkarim va destacar que, després de l'ocupació divendres de la ciutadella de Fajr Edin a Maani, del segle XIII d.C. i que s'eleva sobre una muntanya a l'est de l'urbs, els soldats es van obrir camí cap al sud fins a la zona monumental de ruïnes grecoromanes.

Paral·lelament, les forces iraquianes van arrabassar a l'EI el control de dues zones frontereres amb Síria de la regió de Sinjar, al nord de l'Iraq, el que suposa el tall d'una via de subministraments dels gihadistes. Les zones recuperades en l'ofensiva són Um al Dubian i Um Greis i l'esmentada línia de subministraments, la més gran entre els dos països.

En l'ofensiva van participar efectius de milícies de la minoria iazidita i la Força de Protecció de Sinjar, amb el suport de combatents tribals de Shamr. L'operació, que va ser planejada durant setmanes, va permetre que la bandera iraquiana torni a onejar en aquesta zona de la frontera entre l'Iraq i Síria. Durant els combats, els gihadistes van patir grans pèrdues en les seves files, tant humanes com materials.

El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, va assegurar que "la reconciliació" entre els diferents elements religiosos i ètnics de la societat iraquiana és fonamental per derrotar el grup terrorista Estat Islàmic.

En una roda de premsa a Bagdad al costat del primer ministre iraquià, Haidar al Abadi, Ban va destacar que "la reconciliació nacional és una part important de l'estratègia per derrotar l'EI". "L'EI ha explotat sense pietat les divisions", va explicar el responsable de l'ONU, que va demanar als polítics iraquians, la societat civil i els líders tribals "treballar junts per la pau i la prosperitat". Ban es va mostrar "impressionat" pels avenços aconseguits per l'Exèrcit iraquià contra el grup gihadista.