L'Exèrcit sirià es va fer ahir amb el control total de la ciutat siriana de Palmira, després d'haver recuperat dissabte la major part de l'urb, incloses les seves famoses ruïnes grecoromanes, segons va informar una font militar i l'Observatori Sirià de Drets Humans.

Una font militar citada per l'agència oficial de notícies siriana, SANA, va confirmar que les forces progovernamentals "van acabar amb les últimes agrupacions de terroristes del grup "Daesh" (Acrònim àrab de l'EI) i els seus amagatalls". La font va agregar que els artificiers de l'Exèrcit van pentinar tota la ciutat a la recerca de mines i artefactes explosius.

En el seu avanç, les forces terrestres van comptar amb el suport d'avions i helicòpters dels Exèrcits sirià i rus, així com amb el de l'artilleria, que van bombardejar amb intensitat les posicions dels gihadistes. L'ONG Observatori Sirià de Drets Humans va agregar ahir que els homes armats de l'Estat Islàmic es van retirar cap a les localitats d'Al Sujna, Al Taiba, Al Kum i Haql al Hel.

Segons informa l'Observatori Sirià de Drets Humans, en l'ofensiva de Palmira, que va començar fa gairebé tres setmanes, han mort més de 400 gihadistes i almenys 180 membres de les forces del règim i les seves milícies afins.