El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, es va unir a través de Twitter a la campanya del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT) per demanar l'indult del regidor de Jaén en Común (JEC) Andrés Bódalo, que haurà d'entrar avui a la presó per agredir un regidor socialista. Iglesias va publicar a la xarxa social el següent text: "No estem disposats a perdre les llibertats. Per això, el dret a la protesta no ha de suposar presó. #IndultoAndresBodalo". El hagstag #IndultoAndresBodalo va aconseguir ser segona tendència estatal a la xarxa social.

Per al migdia d'avui està convocada una concentració davant la Subdelegació del Govern a Jaén, encara que no està autoritzada, ja que, segons el subdelegat del Govern, Juan Lillo, no es va presentar la sol·licitud en temps i forma.

La família de Bódalo, que va ser secretari provincial del SAT, ha sol·licitat un indult, que porta aparellat la petició de suspensió de l'ingrés a la presó mentre duri la tramitació, uns vuit mesos.

El SAT ha previst a més concentracions a capitals i pobles per al proper dissabte 2 d'abril, alhora que continua amb els procediments legals i confia en el recurs d'empara que té presentat davant del Tribunal Constitucional. L'esmentat recurs demana que es tingui en compte el recurs de cassació davant del Tribunal Suprem que no va ser presentat en termini per un oblit de la procuradora.

L'Audiència Provincial de Jaén va condemnar a finals d'octubre de 2015 a tres anys i mig de presó Andrés Bódalo per agressió amb l'agreujant de reincidència, pels desordres ocorreguts en una protesta a Jódar (Jaén) el 2012, on va ser agredit un regidor socialista.

El passat 19 de març diversos centenars de persones es van manifestar a Jaén per donar suport al regidor, alguns d'ells arribats en diversos autobusos des de diferents municipis d'Andalusia i d'altres llocs d'Espanya.

En un altre ordre de coses, el diputat de Podem a l'Assemblea de Madrid Hugo Martínez Abarca va publicar un comentari a Twitter en què atribueix al "pessebre mediàtic" les informacions sobre el seu company d'escó i també portaveu de la formació al Senat, Ramon Espinar. Espinar no serà, finalment, sancionat per la Direcció del grup parlamentari autonòmic per no participar en la votació d'una llei per trobar-se intervenint en un programa de televisió.