El PP ha suspès cautelarment de militància els regidors i assessors de l'Ajuntament de València investigats per suposat blanqueig, encara que aquesta mesura no suposa el tancament de la investigació interna oberta contra ells. La decisió del Comitè de Drets i Garanties afecta els nou regidors i els assessors investigats -abans imputats- en una peça separada del cas Imelsa, en la qual s'investiga el suposat finançament il·legal i un presumpte blanqueig de diners en el grup municipal del PP.

Es tracta d'Alfonso Novo, Beatriz Simón, Vicente Igual, Maria Ángeles Ramon-Llin, Cristóbal Grau, Félix Crespo, Lourdes Bernal, María J. Puchalt i Alberto Mendoza, als quals cal sumar els assessors del grup municipal també investigats i que militaven en el partit.

Els suspesos de militància havien presentat un escrit en el qual sol·licitaven la seva baixa cautelar del partit, decisió que va adoptar el Comitè de Drets i Garanties, si bé la investigació interna segueix el seu curs. En l'escrit, Alfonso Novo també renuncia al càrrec de portaveu popular a l'Ajuntament. El PP nomenarà portaveu del grup municipal popular a l'Ajuntament de València Eusebio Monzó, l'únic dels deu edils d'aquest grup que no està investigat.

La direcció del Partit Popular de la Comunitat Valenciana va remetre el passat dia 22 una carta a aquests regidors amb la qual els instaven a lliurar les seves actes en un termini de deu dies.

Amb tot, el PP no dóna per tancada la seva investigació interna, de manera que prosseguirà l'expedient informatiu a "totes les persones físiques investigades o cridades a declarar, incloses les suspeses de militància, relacionades amb els fets investigats", assenyalava un comunicat.

Mentrestant, l'exalcaldessa de València i senadora, Rita Barberá, ha de declarar voluntàriament davant el jutge instructor del cas abans d'una possible obertura del suplicatori perquè la seva situació la investigui el Tribunal Suprem, ja que està aforada.

Ja abans de Setmana Santa, el Comitè de Drets i Garanties del PP va nomenar el diputat per Albacete Francisco Molinero Hoyos instructor de l'expedient informatiu obert a Barberá i a tots els implicats en la causa sobre suposat blanqueig de capitals dels populars valencians.

El PP va adoptar aquesta posició un dia després de conèixer el sumari d'aquesta peça i hores després que Barberá acceptés la invitació del jutge instructor d'acudir a declarar voluntàriament