El portaveu parlamentari de Podem, Íñigo Errejón, va admetre que no comparteix la decisió del líder del partit, Pablo Iglesias, de destituir el secretari d'Organització de la formació, Sergio Pascual, si bé va reconèixer que la va prendre en exercici de les seves competències.

En les seves primeres declaracions públiques després d'aquell cessament, Errejón va explicar que tot i que no comparteix «totes les decisions» del seu secretari general, Iglesias segueix sent el màxim dirigent del partit i segueixen «treballant junts en allò fonamental», aconseguir un govern de canvi i de coalició, que és l'objectiu pel qual van rebre cinc milions de vots en les passades eleccions.

El número dos del partit va admetre també que després de la crisi interna, que va atribuir a «tensions organitzatives», les últimes setmanes no han estat senzilles i que el silenci públic que ha mantingut en els últims dies li ha servit per a «elevar les mires» i madurar davant decisions encara pendents.

El que no han existit, va assegurar, són diferències ideològiques que permetin parlar en termes de «errejonistes» o «pablistes» a Podem. «Tenim una sola posició política respecte al PSOE», va dir després de considerar normal que els militants de Podem pensin de forma diferent i uns vibrin més amb uns portaveus que amb altres.

Errejón, que va negar que la seva relació amb Iglesias s'hagi deteriorat, va explicar que va conèixer el cessament de Pascual poc abans que s'anunciés, que li va expressar llavors el seu desacord al líder del partit i que li va traslladar el «respecte i admiració» que sent per l'anterior secretari d'Organització de Podem, qui ha estat substituït pel secretari general a Aragó, Pablo Echenique.

Un substitut que, segons el secretari Polític de Podem, és una proposta de «consens» que «desmadrilenyitza» l'organització i pot «oxigenar» el partit.