El segrest a Xipre d'un avió de EgyptAir va fer reviure l'angoixa viscuda la setmana passada a l'aeroport belga de Zaventem, encara que afortunadament en aquesta ocasió tot es va resoldre sense vessament de sang i sense indicis que fos un acte terrorista sinó l'obra d'un pertorbat. El segrest va acabar sis hores després d'haver començat amb l'home sortint de l'avió amb els braços enlaire entregant-se a la policia. Només vint minuts després d'enlairar-se d'Alexandria rumb al Caire, Seif Aldin Mustafà, un egipci separat d'una xipriota, va obligar el comandant, Omar Yamal, a desviar l'Airbus A320 amb 55 passatgers a bord i 7 tripulants cap a l'aeroport de Làrnaca, a Xipre.

Dues hores després d'aterrar en una pista aïllada de l'aeroport, el segrestador va deixar sortir tots els passatgers, fet que va despertar les primeres esperances que podia tractar-se d'un acte amb un rerefons personal i no polític. La primera prova que apuntava en aquesta direcció la va donar el propi Mustafà en llançar des de l'avió una carta adreçada a la seva exdona.

Poc després la policia confirmava que el segrestador exigia que la carta li fos lliurada a la seva exdona, un xipriota resident a Oroklini -localitat propera a Lárnaca-, qui poc després va acudir a l'aeroport per petició de la policia. Mentrestant, la carta, d'almenys quatre pàgines, va ser traduïda de l'àrab al grec.

Quan tot apuntava que el segrest semblava reduir-se a l'acte d'un marit despitat, la tesi del mòbil terrorista va tornar a agafar força, en sorgir informacions que Mustafà portava un cinturó d'explosius. A això es va afegir que la policia va confirmar que exigia l'alliberament de diverses dones empresonades a Egipte. El cinturó d'explosius va acabar sent un cinturó fabricat amb carcasses de mòbils.

A l'hora de tancar aquesta edició no hi havia un una informació sòlida sobre les motivacions reals del segrestador, però el ministre d'Afers Estrangers, Ioannis Kassulidis, va afirmar aque no hi ha dubte que es tracta d'una persona «psicològicament inestable».