Tres nens sirians van morir en un incendi en un campament de refugiats a la província sud-oriental turca de Mardin. El foc es va propagar de matinada al campament i va causar ferides a sis persones, a més de provocar la mort dels tres menors, que tenien entre tres i vuit anys.

Els ferits van ser evacuats a l'hospital públic de Derik, al nord-est de Mardin, on està el campament gestionat per AFAD, l'autoritat pública d'emergències i rescats de Turquia.

No s'ha aclarit encara l'origen de l'incendi, però divendres passat un curtcircuit elèctric en el mateix lloc va causar un foc que va deixar 21 botigues reduïdes a cendres, sense que hi hagués, en aquest cas, víctimes.

El campament de Derik té capacitat per acollir uns 22.000 refugiats però actualment només uns 9.000 sirians hi viuen.

Dels una mica més de dos milions de sirians que es troben a Turquia, uns 272.000 viuen a 26 campaments gestionats oficialment per les autoritats, segons dades de AFAD divulgades la setmana passada.

Tot i que no reben l'estatus oficial de refugiats, Ankara considera els sirians «hostes», amb dret a romandre de manera indefinida i amb accés gratuït als serveis bàsics de la sanitat pública.