El Govern colombià i la guerrilla de l'Exèrcit d'Alliberament Nacional (ELN) van acordar obrir una «taula de converses pública» a Equador, per tal d'arribar «a un acord final per acabar amb el conflicte armat», va anunciar el negociador de l'Executiu colombià Frank Pearl. Les converses es desenvoluparan a Equador, Veneçuela, Xile, Brasil i Cuba, països que actuaran com a garants, al costat de Noruega, va explicar Pearl a la seu la Cancelleria veneçolana a Caracas.

Pearl i el cap dels negociadors de l'ELN, Antonio García, van llegir l'«Acord de diàlegs per la pau de Colòmbia entre el Govern nacional i l'ELN». «El Govern de la República de Colòmbia i l'ELN avancen les negociacions com a resultat dels diàlegs exploratoris i confidencials i donada la seva disposició manifesta de pau han convingut instal·lar una taula pública de converses», estableix l'històric acord.

S'indica, a més, que en el mateix es tracten diversos punts que s'estableixen en una agenda «per tal de subscriure un acord final per acabar amb el conflicte armat i acordar transformacions en recerca d'una Colòmbia en pau i equitat».