L'exvicepresident andalús Gaspar Zarrías va fer servir la mateixa estratègia que els expresidents andalusos Manuel Chaves i José Antonio Griñán davant el jutge de Sevilla que investiga com la Junta d'Andalusia va pagar els ERO, es va negar a contestar i es va remetre al que va dir davant del Tribunal Suprem. Després de menys de deu minuts davant del jutge de reforç del jutjat d'instrucció 6 de Sevilla, Álvaro Martín, Zarrías va sortir de la sala, va saludar alguns ciutadans als passadissos dels jutjats i va optar per sortir per la porta principal de l'edifici judicial després que se li oferís l'opció de fer-ho per la part posterior.

Abans que Zarrías, van comparèixer per la mateixa peça relativa al procediment emprat per la Junta per pagar els ERO els exconsellers d'Hisenda Carmen Martínez Aguayo i d'Economia Antonio Ávila, que tampoc van declarar i es van remetre al que van dir a l'abril de 2015 al Tribunal superior de Justícia d'Andalusia.

Després de comparèixer i sortir del jutjat, Aguayo va ser envoltada durant uns minuts pels informadors gràfics, i per evitar el mateix, Ávila va sortir per la porta del darrere, mentre que poc després Zarrías ho va fer per la davantera, on l'esperava un cotxe aparcat darrere de nombrosos càmeres de televisió i fotògrafs.

L'advocat de Zarrías, Gonzalo Martínez-Fresneda, va considerar que la citació forma part «d'un judici paral·lel amb una finalitat clarament política», i a més «en perjudici» de la imatge del polític, que «ha hagut de suportar empentes a l'entrada dels jutjats», segons va denunciar.

En les compareixences no es va registrar cap concentració de ciutadans davant la porta dels jutjats, com sí que va passar el 16 de març quan es va citar els expresidents Chaves i Griñán, que van ser increpats.

El 16 d'abril de 2015, Zarrías va dir al Suprem que les propostes de modificació pressupostària elevades al Govern andalús des de la Comissió de Viceconsellers que ell presidia eren legals i van tenir el vistiplau de l'interventor.

L'exdiputat socialista va respondre a les preguntes del magistrat de l'alt tribunal Alberto Jorge Barreiro i va assegurar que les propostes de modificació pressupostària que passaven per la Comissió General de Viceconsellers sempre portaven l'informe favorable de l'interventor general.