El president dels EUA, Barack Obama, va demanar, al costat de la seva homòloga de Corea del Sud, Park Geun-hye, i el primer ministre japonès, Shinzo Abe, a la comunitat internacional que «faci complir» les sancions imposades per l'ONU a Corea del Nord per les seves proves nuclears. Els tres governants van mantenir una reunió a Washington amb motiu de la quarta Cimera de Seguretat Nuclear, que va començar a la capital nord-americana amb l'assistència de dirigents de més de 50 països i la notable absència de Rússia.

Al final de la trobada, Obama va destacar la importància de «treballar junts» davant el «desafiament» que suposen les últimes accions del règim nord-coreà, que va disparar aquesta setmana un nou míssil de curt abast en el que suposa el cinquè llançament d'aquest tipus des de principis de mes.

Aquest nou llançament arriba en un moment de tensió després que Corea del Nord portés a terme la seva quarta prova nuclear a principis de gener i el llançament d'un coet espacial al febrer, considerat un assaig de míssils encobert per part de la comunitat internacional.

El president dels Estats Units va destacar que el seu país té «l'obligació moral» de seguir liderant el camí cap a l'eliminació mundial de les armes nuclears, fet que «no succeirà ràpidament» i que «potser» ell no arribi a veure.

«Crec que no hem de resignar-nos al fatalisme que la propagació d'armes nuclears és inevitable», va assenyalar Obama en un article, publicat al diari The Washington Post amb motiu de la quarta Cimera de Seguretat Nuclear. Assolir «la seguretat i pau d'un món sense armes nuclears» és una cosa que «no passarà ràpidament, potser no durant la meva vida, però hem començat a avançar», va dir.