Els agents fronterers turcs han disparat i matat refugiats sirians que escapaven de la guerra, segons va revelar una investigació de The Times. El diari, que cita dades de l'Observatori Sirià de Drets Humans, detalla que fins a 16 refugiats, inclosos tres nens, han estat assassinats per policies turcs en els últims quatre mesos.

No obstant això, segons un oficial britànic citat pel diari i un traficant sirià que resideix a Turquia, el nombre de víctimes podria ser més gran. És impossible determinar la xifra de víctimes exacta perquè, segons explica aquest diari, els cadàvers s'enterren a la part siriana, que està en guerra.

Per part seva, la Comissió Europea (CE) va reiterar que manté la data del 4 d'abril per iniciar el sistema pel qual la UE acull un sirià per cada sirià tornat de Grècia a Turquia, i que tots dos països preveuen tenir adaptades les seves legislacions per garantir la protecció internacional adequada per a aquesta data. El portaveu comunitari Alexander Winterstein va confirmar que el pla continua sent llançar aquell mateix dia el sistema conegut com «un per un», i alhora va assenyalar que «tothom treballa durament perquè es mantingui aquesta data».

Per altra banda, vuit persones van resultar ferides dimecres a la nit durant un enfrontament entre sirians i afganesos al campament improvisat de refugiats del port atenès del Pireu. Dues persones van haver de ser traslladades a l'hospital amb lesions al cap, mentre que les altres 6 només van patir ferides lleus. L'enfrontament va començar pel que sembla després que un afganès insultés la dona d'un sirià. A continuació, el port es va convertir en un camp de batalla, amb baralles que es van estendre per les diferents terminals.