La Fiscalia denuncia el conseller andalús d´Economia per prevaricar

Ramírez de Arellano va ser denunciat pel Col·legi d'Arquitectes de Sevilla
per una adjudicació

01.04.2016 | 00:00

La Fiscalia Superior d'Andalusia va denunciar per prevaricació administrativa i falsedat en document públic el conseller andalús d'Economia i Coneixement, Antonio Ramírez de Arellano, per uns fets de la seva etapa de vicerector d'Infraestructures de la Universitat de Sevilla. L'escrit de la Fiscalia es produeix arran d'una denúncia del Col·legi d'Arquitectes de Sevilla per l'adjudicació de la redacció del projecte arquitectònic del Centre de Transferència de Resultats d'Investigació de la Universitat de Sevilla (Centrius).
La denúncia es va presentar al març de 2015 davant la Fiscalia de Sevilla, però en implicar Ramírez de Arellano i ser aquest aforat com a conseller del Govern andalús, el cas va passar a la Fiscalia Superior d'Andalusia.
L'obra consistia en la construcció de 25.800 metres quadrats i estava pressupostada en 34 milions d'euros, segons la denúncia, i subvencionada amb 17,7 milions pel govern Espanyol i el programa Feder de fons europeus.
El rector de la Universitat de Sevilla, Miguel Ángel Castro, en conferència de premsa i sobre Arellano va deixar constància «de la seva tasca desinteressada com a servidor públic, del seu bon fer i honorabilitat i la seva no intencionalitat i en tot cas innocència en els fets investigats».
Castro va explicar que la denúncia del Col·legi d'Arquitectes de Sevilla va estar motivada pel «desenvolupament fragmentat del projecte» de construcció del Centrius, edifici estratègic de la Universitat de Sevilla inclòs al Campus d'Excel·lència Internacional i reservat per a treballs de recerca conjunts amb empreses i laboratoris.
Segons el rector, com que l'elevat finançament per a la seva construcció no arribava, es va decidir anar-lo construint per fases, d'acord amb la disposició pressupostària de cada any, el que va originar la denúncia del Col·legi d'Arquitectes de Sevilla.
En els últims deu anys, va recordar el rector, el Col·legi d'Arquitectes de Sevilla ha interposat contra la Universitat de Sevilla no menys de nou demandes, totes elles arxivades o guanyades per la Universitat, i relatives a qüestions diverses, des de plans d'estudi a contractació de tècnics, de personal docent a nous projectes arquitectònics. Castro va explicar amb l'aforament de Arellano com a conseller el fet que el cas hagi passat a la Fiscalia del TSJA, i va lamentar que «es confonguin procediments administratius amb actuacions que puguin derivar en conseqüències penals».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Rajoy s´embolica amb l´anglès i diu que serà investit en «one hour»

Rajoy s´embolica amb l´anglès i diu que serà investit en «one hour»

Així ha contestat a Brussel·les en ser preguntat per la seva possible investidura · Volia dir en...

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

El Tribunal Suprem crida a declarar Rita Barberá com a imputada el 21 de novembre

El Tribunal Suprem crida a declarar Rita Barberá com a imputada el 21 de novembre

El jutge Conde Pumpido admet la personació del PSOE com a acusació popular imposant-li una fiança...

El Tribunal Suprem cita a declarar Rita Barberá pel presumpte blanqueig de capitals

El Tribunal Suprem cita a declarar Rita Barberá pel presumpte blanqueig de capitals

La senadora i exalcaldessa haurà de comparèixer el 21 de novembre

L´home que va amenaçar Puigdemont per Facebook li demana disculpes

Jorge Fernández atribueix el missatge a un "acalorament". Puigdemont ha anunciat que retira la...

Enllaços recomanats: Premis cinema