La Justícia belga va autoritzar l'entrega a França del presumpte cervell de l'aparell logístic dels atemptats del 13-N a París, Salah Abdeslam, que va acceptar ser transferit a aquest país. La Cambra del Consell, que intervé en la fase d'instrucció de casos penals, va prendre la decisió a petició de França, que va sol·licitar l'entrega d'Abdeslam per mitjà d'una euroordre emesa en contra seva el 19 de març.

«Les autoritats belgues i franceses avaluaran ara juntes com procedir en l'execució de la transferència» del terrorista, va destacar la Fiscalia, que no va oferir una data per al seu lliurament. No obstant això, el seu advocat, Cédric Moisse, va explicar a la sortida del tribunal que l'entrega podria produir-se «ràpidament». Abdeslam està actualment a la presó d'alta seguretat de Bruges després de ser arrestat el passat 18 de març al districte de Brussel·les de Molenbeek després d'haver estat durant quatre mesos fugit.

La Policia federal belga va portar a terme una operació a la localitat de Kortrijk en relació amb el presumpte gihadista francès Reda Kriket, detingut dijous a França quan, segons les autoritats gal·les, ultimava un atemptat terrorista. L'operatiu, en què van participar conjuntament policies belgues i francesos, va tenir lloc a Marke, un districte d'aquesta localitat. Al lloc, proper a l'autopista E17, es va produir també un important desplegament militar.

Els escorcolls policials, realitzats amb l'ajuda d'un gos detector d'explosius i de detectors de metalls, es van concentrar en uns arbustos situats a la part posterior d'una estació de servei en aquesta carretera i en un restaurant.

L'aeroport de Brussel·les està preparat des del punt de vista tècnic i operatiu per reprendre la seva activitat, però està pendent d'una decisió formal per fixar la data i per això tampoc hi haurà vols de passatgers fins demà.

«Estem esperant la decisió de les autoritats sobre la data definitiva per a la represa de les activitats. En tot cas, estem totalment preparats des del punt de vista operatiu per reprendre els vols», va assenyalar la direcció de l'aeroport de Zaventem en un missatge a la xarxa Twitter.