El jutge de vigilància penitenciària número 3 de Màlaga ha instat la presó a aplicar a l'exalcalde de Marbella Julián Muñoz «el més aviat possible i amb la màxima celeritat» el tercer grau concedit, així com els permisos ordinaris que li puguin correspondre. En un acte s'estima parcialment el recurs de queixa interposat pel lletrat de Muñoz, Antonio José García Cabrera, i el jutge demana que es procedeixi també «de manera expressa i immediata» a la tramitació dels permisos ordinaris que puguin correspondre al tercer grau.

Pel que fa a les sortides de cap de setmana, vista la denegació expressa de la junta de tractament, el jutge procedeix a «atorgar-les a l'intern des de divendres a les quatre de la tarda fins a dilluns a les vuit del matí amb l'establiment de les garanties de control que procedeixin adoptar-se per al seu gaudi per la junta de tractament». Beneficis dels quals podrà gaudir Julián Muñoz «a partir del proper cap de setmana en no constar altre motiu de denegació de les peticions en l'acord recorregut», segons assenyala el jutge en la resolució.

Aquesta interlocutòria no és ferma i per tant es pot recórrer en reforma o apel·lació, tot i que el lletrat de Muñoz va explicar que espera que no sigui recorreguda, ja que s'està jugant amb la vida d'una persona que està greument malalta.

El togat va adoptar aquestes mesures «sense perjudici d'estar pendent el seu trasllat a hores d'ara» al Centre d'Inserció Social corresponent i el que es pugui resoldre en l'expedient de llibertat condicional que es tramita. El jutge va decidir demanar a la presó que apliqui a l'exalcalde la modalitat de tercer grau que s'estimi oportuna, amb els beneficis que això pugui comportar.