Milers de treballadors i estudiants es van manifestar a 200 ciutats franceses contra el projecte de reforma laboral del president, François Hollande, que veu com puja el to del carrer contra una de les mesures més controvertides del seu Executiu socialista. Les imatges d'enfrontaments entre policies i joves van marcar aquesta nova jornada de protestes i vaga contra la coneguda com a «llei El Khomri», encarnada per la ministra de Treball, Myriam El Khomri, i criticada per sindicats, associacions estudiantils i partits d'esquerres.

En total, unes 30 persones van ser detingudes a tot el país, on diversos agents van resultar ferits pel llançament de pedres, pots de pintura i còctels Molotov, als quals van respondre amb gasos lacrimògens i càrregues policials.

L'aturada a nombrosos serveis públics i en els transports va contribuir a oferir una imatge d'èxit als convocants, que van assegurar que 1,2 milions de persones van sortir als carrers del país tot i la desagradable jornada de pluja, més del doble que el 9 de març. La policia va calcular, per la seva banda, 390.000 manifestants a tot el país, davant dels 224.000 del passat dia 9. Gairebé 200 instituts van romandre tancats o bloquejats pels estudiants, es van anul·lar un 20% dels vols de l'aeroport d'Orly, a més de retards mitjans de fins a 70 minuts en els vols que es van mantenir.

També es va suprimir el funcionament d'una quarta part dels trens del metro de París i la meitat dels regionals, de rodalies o d'alta velocitat, tot i que es van mantenir els internacionals. A les carreteres es van acumular gairebé 500 quilòmetres d'embussos, el doble que en una jornada normal.

Simbòlic va ser també el tancament d'alguns monuments, com la Torre Eiffel, el de pagament més visitat del món, que es va veure sense personal suficient per garantir la seguretat. Va ser una jornada d'aturades massives contra la «llei El Khomri» i, segons diversos responsables sindicals, no l'última, si el Govern no retira un projecte que ha de ser aprovat a principis de maig.