El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha atribuït l'accident d'aquest dissabte al matí a Pont de Molins a l'"excés" de velocitat d'un dels vehicles, però ha advertit a més de la "conflictivitat" de la carretera N-II, sobre la qual ha criticat que fa anys que espera un desdoblament que "no arriba".

En roda de premsa a Girona, Jané ha "lamentat" un accident que ha qualificat de "molt greu": "Segurament, no portar cinturons ha causat morts, però també la velocitat segurament excessiva del cotxe francès que ha impactat de manera brutal contra el cotxe català, que pujava a treballar a un restaurant del Pertús".

El conseller ha llançat un "missatge de contundència" davant les "actituds que puguin portar imprudència a la carretera, perquè comporta accidents amb víctimes a vegades que conduïm bé", ha assenyalat, recordant que aquest és el tercer accident més greu des de 2002 a Catalunya.

Però el titular d'Interior ha criticat en tot cas que l'N-II és una via "molt conflictiva" amb "gran afluència de trànsit", sobre la qual "hi havia un projecte de desdoblament des de fa més de 20 anys", però "no s'acaba d'afrontar". "Cada any hi ha esmenes en els pressupostos de l'Estat demanant el desdoblament, però finalment no arriba", ha denunciat.