La justícia francesa ha autoritzat a quedar-se a França el nen de 8 anys nascut a les Illes Comores, retingut sol en un aeroport de París des de fa 10 dies per intentar entrar a França amb el passaport francès del seu cosí. El menor, reclòs juntament amb adults en una zona d'espera de l'aeroport Roissy Charles-de-Gaulle destinat als que intenten entrar il·legalment a França, va obtenir el permís de residència del jutge de les llibertats i la detenció de Bobigny, al nord de París.

El magistrat va considerar que tornar-lo a les Illes Comores no oferia garanties per a la seguretat del nen, ja que la seva mare no pot fer-se càrrec d'ell. Ara la fiscalia haurà de decidir qui queda a càrrec del menor, a qui la seva mare va embarcar amb el passaport fals del seu cosí francès en un avió d'Air France el passat dia 21 amb destinació a París, a 8.000 quilòmetres de distància de l'arxipèlag de l'Índic.

El pla de la seva progenitora era que el noi fos recollit per la seva tia, instal·lada a la regió parisenca, qui s'ocuparia d'ell en la seva nova vida. Però les autoritats, en detectar que el menor viatjava amb documents d'una altra persona, el van confinar a l'aeroport.

Divendres passat, el tribunal francès que havia de decidir sobre les condicions de retenció del menor va estipular que romangués reclòs en aquest lloc «en interès de la seva pròpia protecció» fins que s'aclarís quin seria el seu destí. La legislació francesa estipula que adults i menors sense papers en regla poden romandre retinguts durant 20 dies fins que es determini si se'ls admet al país o se'ls deporta. La situació del menor va indignar associacions de defensa dels nens com La Voix de l'Enfant, que va assenyalar que «res pot justificar la detenció d'un nen de 8 anys».