El ministre francès d'Interior, Bernard Cazeneuve, va realitzar ahir una visita a policies i gendarmes de Reims (nord-est) per a l'engegada del dispositiu per disposar de forces d'intervenció en cas d'atemptat terrorista a una distància màxima de 20 minuts.

Cazeneuve va presenciar un exercici dels agents amb els seus nous equipaments, entre els quals destaquen fusells d'assalt HK G36 -fins ara reservats a les unitats d'elit-, cascos, armilles antibalas i escuts flexibles.

El seu pla inclou dotar als policies de la Brigada Anti-Criminalitat (BAC) i als Escamots de Vigilància i d'Intervenció de la Gendarmería (PSIG) de material molt més contundent, però també oferir-los una formació específica.

L'objectiu és que, gràcies al seu desplegament per tot el territori del país, siguin susceptibles de ser els primers a actuar en cas d'un atac terrorista com el qual es va produir el passat 13 de novembre a la sala de concerts del Bataclan de Parí.

El ministre va anunciar que d'aquí a la fi de juny, les forces de l'ordre rebran 300 nous vehicles per reemplaçar els més antics encara en servei, i dur a terme així la seva renovació.