El secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, va recordar ahir la rellevància d'internet i les xarxes socials per als terroristes gihadistes, eines sense les quals la seva capacitat de penetració no seria la mateixa, ja que controlen entre 35.000 i 75.000 comptes de Twitter. Martínez va clausurar ahir "Expocloud 2016", una trobada que va reunir a Madrid durant dos dies a professionals de les noves tecnologies i el Cloud Computing, on va al·ludir a la doble dimensió en la qual opera el terrorisme gihadista, que va qualificar com la major amenaça d'occident.

"El terrorisme gihadista no només opera en una dimensió física, sinó també en una virtual on hem de ser especialment actius i combatius", va assenyalar el secretari, que va afegir que "els terroristes de l'Daesh, Al-Qaida i altres organitzacions han estat capaços d'utilitzar la tecnologia per a la seva macabra causa". "Més de mil vídeos distribuïts en els dos últims anys en què apareixen més de 1.500 execucions" són algunes de les dades que va llançar Martínez, qui a més va assegurat que aquests grups controlen entre 35.000 i 75.000 comptes a Twitter.

A més, el secretari d'Estat va afirmar que durant l'any 2015 es van incrementar a Espanya un 21 per cent els ciberdelictes pel que fa a 2014, i un 68 per cent van ser fraus i estafes informàtiques.

"La ciberdelinqüència és una amenaça creixent tant a Espanya com en el conjunt d'Europa i les dades que tenim en el núvol o en qualsevol mitjà tecnològic s'han convertit en una nova mercaderia per als ciberdelinqüents", va manifestar.