Podem ratifica Echenique com a secretari d'Organització

La formació l'escull per unanimitat després del cessament de Sergio Pascual

03.04.2016 | 00:00

El Consell Ciutadà Estatal d'Podem va ratificar per unanimitat la proposta de Pablo Iglesias perquè el seu líder a Aragó, Pablo Echenique, assumeixi la Secretaria d'Organització després del cessament de Sergio Pascual, en un tancament de files que busca apaivagar les tensions internes de les últimes setmanes.
L'elecció d'Echenique, que assumeix el càrrec amb l'objectiu d'inaugurar una nova etapa a Podem que aprofundeixi en la descentralització i participació, era una aposta segura i potser l'única capaç de generar per endavant un consens tan ampli en el partit després de la destitució de Pascual, home de confiança d'Íñigo Errejón.

Simpatia dels sectors
El nou secretari d'Organització compta amb la simpatia de pràcticament tots els sectors de la formació i era poc previsible que s'alcés alguna veu en contra del seu nomenament, malgrat que no tots han compartit les formes i el fons que han envoltat al cessament de Pascual, davant el qual el propi Errejón va reconèixer el seu desacord.
Des d'ahir, el diputat aragonès s'esforçarà a posar en marxa el nou model organitzatiu que s'ha plantejat a la direcció del partit i que advoca per donar més protagonisme als territoris, tendir a la federalització, fomentar els mecanismes participatius i potenciar els cercles com a àmbits de decisió.
Pablo Echenique, al costat del secretari general del partit, Pablo Iglesias, que el va elegir per al càrrec, tenen intenció d'iniciar una ruta per diferents territoris per conèixer de primera mà les necessitats dels seus òrgans regionals i locals i recuperar el contacte amb els seus simpatitzants.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema