L'Agència Tributària analitza "en profunditat" la informació dels coneguts 'papers de Panamà', que revelen el nom de nombrosos empresaris, polítics i esportistes, alguns d'ells espanyols, que a través del despatx d'advocats panameny Mossack Fonseca haurien obert comptes en paradisos fiscals amb les quals podrien haver comès frau fiscal.

Fonts de l'Agència Tributària han traslladat a Europa Press que l'organisme utilitzarà tots els instruments a la seva disposició i s'analitzaran les declaracions presentades en el model 720 de declaració de comptes i béns a l'estranger.

Així, s'analitzaran les dades aportades pels contribuents amb béns a l'estranger i els possibles "vincles" d'aquests amb tercers.

Pilar de Borbó, germana del rei Joan Carles, el futbolista Leo Messi i el cineasta Pedro Almodóvar, entre d'altres personalitats nacionals i internacionals, haurien tingut societats opaques a Panamà, segons la filtració de documents del despatx d'advocats Mossack Fonseca, especialitzat en la creació d'empreses 'offshore', que han difós a Espanya tant La Sexta com 'El Confidencial'.

Segons revela el Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació que ha estudiat durant mesos els documents del despatx d'advocats panameny Mossack Fonseca, 12 membres de la família andalusa Domecq, entre els quals hi ha Micaela Domecq Solís-Beaumont, dona de Miguel Arias Cañete, comissari europeu d'Acció pel Clima i Energia, van ser apoderats d'una empresa en aquest paradís fiscal de Centre Amèrica.