Trenta-una dones que exercien la prostitució a l'Estat espanyol van ser assassinades entre 2010 i 2015 pels seus clients, per les seves parelles, per màfies o per la seva condició de dones transsexuals. Aquestes dades es recullen en l'informe El feminicidio en el sistema prostitucional del Estado español 2010-2015, elaborat a partir de casos publicats en diaris, mitjans digitals i sentències sobre assassinats de dones que exercien la prostitució. "Els assassinats de prostitutes són crims masclistes invisibles, tot just apareixen en les notícies, no estan reconeguts en la Llei Integral de Violència de Gènere, no es comptabilitzen en les xifres oficials. I les institucions públiques, la societat civil i les forces de seguretat tampoc els identifiquen com feminicidis", explica Graciela Atencio, autora de l'estudi.

Atencio, directora de la pàgina web Feminicidio.net que porta un recompte de tots els tipus d'assassinats de dones comesos per homes, sosté que aquestes 31 víctimes representen el 5 per cent de les 678 dones assassinades per violències masclistes entre 2010 i 2015 (davant a les 354 víctimes mortals comptabilitzades en aquest període pel Ministeri de Sanitat).

Dels 31 assassinats de dones que exercien la prostitució, vint-i-dos van ser comesos per clients, set van ser perpetrats per les seves parelles, una dona transsexual va ser assassinada per transfòbia i una altra per un possible deute de drogues.

L'edat mitjana de les víctimes és de 34 anys. En un dels casos no es disposa de la dada de l'edat, mentre que entre els trenta restants, hi ha onze dones amb edats compreses entre 20 i 30 anys, onze dones d'entre 31 i 40 anys i vuit dones d'entre 41 i 50 anys.