La família de Lionel Messi va emetre un comunicat en què atribueix la creació d'una societat a Panamà vinculada al jugador als anteriors assessors fiscals del futbolista argentí. «És una companyia totalment inactiva, que no va tenir mai fons ni comptes corrents oberts i que deriva de l'antiga estructura societària dissenyada pels anteriors assessors fiscals de la família Messi», establia el comunucat.

És per això que consideren «falses i injurioses» les acusacions d'haver dissenyat una nova trama d'evasió fiscal i, fins i tot, de crear una xarxa de blanqueig de capitals que han transcendit. La família estudiarà si demanda els mitjans que se n'han fet ressò.

Pel que fa a l'entramat societari que segons la família van dissenyar els assessors fiscals anteriors, les «conseqüències fiscals» que van comportar per a Leo Messi «ja van ser regularitzades en el seu moment».

La família del futbolista va assegurar que es van declarar a Hisenda tots els ingressos derivats de l'explotació dels seus drets d'imatge, «produïts amb anterioritat i posterioritat al procediment seguit davant l'Agència Tributària».

L'entorn del jugador va denunciar que les informacions que s'han publicat es vinculen amb fets «totalment aliens» que estan «pendents de resolució» o «fins i tot amb causes arxivades», com és el cas dels anomenats partits benèfics.

Per altra banda, la Hisenda de Guipúscoa va assegurar que investiga «a fons» les informacions sobre suposades irregularitats fiscals comeses per la Reial Societat per comprovar?«si s'ha comès frau a la normativa fiscal». El Departament d'Hisenda de Guipúscoa va remetre un comunicat sobre aquesta qüestió després que es revelés que la Reial Societat va obrir i va utilitzar societats constituïdes en paradisos fiscals per pagar les retribucions d'almenys set jugadors estrangers entre 2000 i 2008.