PSOE, Podem i Ciutadans no tenen previst celebrar la seva primera reunió «a tres» fins a finals d'aquesta setmana, possiblement dijous, mentre les posicions d'uns i altres segueixen igual, i el PP, per part seva, va avisar que els partits d'esquerres negocien un referèndum «emboscat» per a Catalunya. Quan queden vint dies perquè acabi el termini per a una nova investidura o es convocaran de nou eleccions, la setmana va començar com s'esperava -ja el cap de setmana es va apuntar que la reunió no es celebraria de manera immediata - i no s'espera en els propers dies que els equips negociadors de Pedro Sánchez, Pablo Iglesias i Albert Rivera celebrin la seva esperada primera trobada.

Mentrestant, el PP va celebrar el seu habitual comitè de direcció dels dilluns presidit per Mariano Rajoy, després del que la vicesecretària d'Estudis i Programes, Andrea Levy, va advertir que PSOE i Podem estan negociant «pactes en la foscor», entre ells un per garantir un referèndum a Catalunya.

Precisament, el portaveu de Democràcia i Llibertat (DL) al Congrés, Francesc Homs (CDC), va constatar la «urgència de treure el PP» del Govern, però va recordar a Pedro Sánchez, que, si vol ser president, ha d'acceptar el referèndum per a Catalunya.

Tesis ambdues que va negar rotundament el líder del PSC, Miquel Iceta, que va descartar la possibilitat d'un acord per celebrar un referèndum a Catalunya, com exigeixen Podem i En Comú Podem, encara que va reivindicar la reforma constitucional com el «denominador comú» per facilitar el pacte entre PSOE, Ciutadans i Podem.

Al Congrés, el portaveu d'Economia dels socialistes, Pedro Saura, va garantir en qualsevol cas que el seu partit «treballarà per terra, mar i aire» durant els propers dies perquè hi hagi un acord amb Podem i Ciutadans que eviti noves eleccions. «Per part del PSOE no quedarà. Treballarem en totes les direccions perquè hi hagi un govern de progrés. És el que farem per activa i per passiva», es va comprometre Saura.