Detenen 130 persones a París abans d´una protesta contra la reforma laboral

Sindicats i organitzacions d'estudiants critiquen que la llei doni prioritat a la negociació a les empreses sobre els convenis col·lectius

06.04.2016 | 07:12
Diversos agents realitzen arrestos al centre de París.
Diversos agents realitzen arrestos al centre de París.

Milers d'estudiants francesos, uns 3.400 segons la policia, van sortir a manifestar-se a París per protestar contra la reforma laboral que prepara el Govern socialista, amb el desig que la seva protesta es converteixi en el germen d'una mobilització d'«indignats» a la francesa. La manifestació, cinquena protesta contra un text legal que comptava amb un miler d'esmenes abans que s'iniciés ahir a la tarda la seva tramitació parlamentària, es va desenvolupar en un ambient festiu i pacífic, tot i els incidents previs a la marxa. Les autoritats van informar de la detenció de 130 persones en els prolegòmens de la protesta, alhora que es van registrar altres incidents en alguns instituts i altres ciutats.
«Ja en tenim prou d'aquesta societat, que només estén atur i precarietat» o «Contra els que volen que treballem els diumenges, resistència», corejaven els alumnes, amb el suport dels sindicats més bel·ligerants contra la reforma laboral del president François Hollande: Confederació General del Treball (CGT) i Força Obrera (FO).
Molts dels que van participar en la marxa de la plaça de la Bastilla a la de Denfer-Rochereau, de l'est al sud de París, formen part també d'un moviment social sorgit després de la protesta de la setmana passada contra la mateixa reforma laboral i en la que alguns veuen el germen de rèplica francesa del 15-M espanyol o del nord-americà Ocuppy Wall Street.
Amb el lema «Nit en Peu», centenars de persones, milers en els seus moments àlgids, s'han anat reunint cada nit a la parisenca plaça de la república per debatre en assemblees obertes amb l'aspiració de generar un clam transversal per buscar una major justícia social i d'una democràcia més participativa.
Sindicats i organitzacions estudiantils retreuen essencialment a la llei que doni prioritat a la negociació en el si de les empreses sobre el conveni col·lectiu, mesura que pretén donar als empresaris una major flexibilitat per enfrontar-se a situacions de crisi. No obstant això, els detractors de la llei pensen que la mesura afebleix els treballadors en les negociacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

El Tribunal Suprem cita a declarar Rita Barberá pel presumpte blanqueig de capitals

El Tribunal Suprem cita a declarar Rita Barberá pel presumpte blanqueig de capitals

La senadora i exalcaldessa haurà de comparèixer el 21 de novembre

L´home que va amenaçar Puigdemont per Facebook li demana disculpes

Jorge Fernández atribueix el missatge a un "acalorament". Puigdemont ha anunciat que retira la...

Trump apunta a un possible frau electoral als EUA

Trump apunta a un possible frau electoral als EUA

La sospita del candidat republicà marca el darrer debat amb Clinton

El Parlament inicia la tramitació per declarar nuls els judicis sumaríssims del franquisme

El Parlament inicia la tramitació per declarar nuls els judicis sumaríssims del franquisme

La resolució s'ha aprovat durant el pel d'aquest dimecres a la cambra catalana

El TC anul·la la prohibició de les corrides de toros a Catalunya

El TC anul·la la prohibició de les corrides de toros a Catalunya

El tribunal creu que el Parlament té poder per regular els espectacle taurins, però no per...

Enllaços recomanats: Premis cinema