Un dels autors dels atemptats del passat 22 de març a Brussel·les, que van causar 32 víctimes mortals, va treballar durant dos mesos com a netejador al Parlament Europeu (PE), va explicar el portaveu de la institució, Jaume Duch. «El Parlament Europeu confirma que el 2009 i 2010, un dels autors dels atacs terroristes de Brussel·les va treballar durant un període d'un mes -en sengles ocasions- per a una empresa de neteja que havia estat contractada pel PE», va assenyalar Duch.

L'home, del qual no es va facilitar la seva identitat per una qüestió de protecció de dades, «va participar en els equips de la neteja al Parlament durant un mes el 2009 i un mes el 2010», va detallar el portaveu. Duch va explicar també que, tal com es requereix en els contractes, la firma que oferia els serveis de neteja havia presentat a l'Eurocambra una prova que el subjecte no tenia en aquells dies antecedents criminals.

Per altra banda, el primer ministre de Bèlgica, Charles Michel, va reivindicar la tasca de les autoritats i forces de seguretat belgues en la lluita contra el terrorisme, en què va reconèixer que hi ha hagut «errors», però també «èxits», i va rebutjar que el seu país sigui un estat fallit. «Hem arrestat Salah Abdeslam (que va participar en els atemptats del 13 de novembre a París) en pocs mesos, però per detenir Bin Laden van fer falta deu anys», va defensar Michel davant la premsa internacional, a la qual va convocar a un «diàleg sense filtres» després de les dures crítiques que ha rebut el país. Les autoritats de Bèlgica estan preocupades per la reputació de Brussel·les, una ciutat que suma el 20% del PIB belga i que depèn enormement del sector serveis, que pateix davant la caiguda de visitants i turistes.