Les derrotes que el republicà Donald Trump i la demòcrata Hillary Clinton, líders en la contesa per la candidatura presidencial, van encaixar en els comicis primaris de Wisconsin van deixar un escenari electoral més complicat als EUA. Els observadors polítics coincideixen que les ensopegades de Trump i Clinton de dimarts a Wisconsin enreden el camí cap a la nominació dels partits Republicà i Demòcrata per aspirar a la Casa Blanca en les eleccions de novembre.

El polèmic magnat immobiliari va quedar segon davant el seu principal rival en la batalla republicana, el senador per Texas Ted Cruz, qui es va adjudicar la gran majoria dels 42 delegats en joc, mentre que el governador d'Ohio, John Kasich, va acabar tercer.

L'exsecretària d'Estat també va perdre davant el seu únic adversari, el senador socialdemòcrata Bernie Sanders, que es va endur la major part dels 96 delegats en joc.

Trump acumula 743 delegats, per davant de Cruz (517) i Kasich (143), si bé necessita assolir la xifra de 1.237 per assegurar-se la candidatura. En la competició demòcrata, Clinton té 1.748 delegats i Sanders n'acumula 1.058, inclosos els «superdelegats», encara que el llindar per aconseguir la nominació a la Casa Blanca se situa en 2.383.