La policia federal de Suïssa va escorcollar els locals de la UEFA amb una ordre judicial per obtenir els contractes entre l'entitat que regeix el futbol europeu i l'empresa equatoriana Teleamazonas. L'actual president de la FIFA i anterior directiu de la UEFA, Gianni Infantino, apareix citat en els anomenats papers de Panamà, la revelació de documents secrets sobre l'estructura d'empreses creades a paradisos fiscals.

La UEFA va explicar que va entregar a les autoritats policials helvètiques tots els documents que van demanar i que «col·laborarà totalment» amb la investigació.

Per la seva banda, l'oficina del fiscal general de Suïssa va assenyalar que l'escorcoll havia estat motivat «per la sospita d'una mala gestió criminal» respecte la venda de drets televisius. «La sospita està basada en el resultat de les investigacions que han sorgit d'altres casos, així com l'anàlisi financer realitzat per la fiscalia. Les actuals publicacions en els mitjans posteriorment van revelar altres elements que van fer possible completar les investigacions d'una manera decisiva», va establir la Fiscalia de Suïssa en un comunicat, tot advertint que «cap persona individual és l'objectiu concret d'aquests procediments».

Els documents filtrats dels arxius de la consultora panamenya Mossack Fonseca revelen contractes signats per la UEFA quan Infantino era director jurídic. En aquests contractes, Infantino va concedir els drets de transmissió de la Lliga de Campions a la companyia Cross Trending, una subsidiària de l'empresa Full Play, sospitosa de pràctiques corruptes i vinculada a l'escàndol que sacseja la FIFA des de maig.

Quan les revelacions es van fer públiques dimarts, Infantino va rebutjar qualsevol irregularitat i va dir «no acceptar» les insinuacions que ell havia comès algun acte il·legal. La UEFA, per la seva banda, va dir que en el seu dia Infantino no va negociar els contractes, i que simplement els va signar perquè era una de les persones amb capacitat per fer-ho.

Paral·lelament, els papers de Panamà han caçat el primogènit del deposat Hosni Mubarak, un pròsper empresari que va fer carrera a l'ombra de l'home que va governar Egipte durant tres dècades. Alaa figura com a propietari d'una empresa amb domicili a les Illes Verges Britàniques que gestionava el despatx d'advocats panameny Mossack Fonseca.

Vargas Llosa, a la llista

Per altra banda, Mario Vargas Llosa «va ser accionista» durant un mes d'una societat «offshore» radicada a les Illes Verges Britàniques de la qual es va desvincular abans de guanyar el Nobel, segons va informar El Confidencial, que inclou el seu nom en la investigació dels anomenats papers de Panamà. El Nobel i la seva esposa llavors, Patricia, van mostrar la seva «estranyesa» davant d'aquesta informació i van negar que hagin tingut mai cap compte en «aquests països».