La infanta Pilar assegura que la societat oberta a Panamà de la qual va ser directiva i titular no va incomplir «cap obligació que exigís la legislació tributària espanyola» i va negar que la seva dissolució tingués cap relació amb l'abdicació del rei Joan Carles o la proclamació de Felip VI.

En un comunicat, la germana del rei Joan Carles va donar la seva versió sobre les dades contingudes en els papers de Panamà sobre la societat Delantera Financera SA, de la qual la infanta Pilar va ser presidenta i administradora des de 1974 i que, segons El Confidencial, va ser dissolta el 24 de juny de 2014, cinc dies després de la proclamació de Felip VI.

La infanta va explicar que la societat, constituïda el 1969, era inicialment propietat de Aleko Papamarkou, amic del seu marit, Luis Gómez-Acebo, i va aclarir que a l'agost de 1974, arran del frustrat intent d'ETA de segrestar-lo a ell i al comte de Barcelona, ??el seu marit va decidir iniciar activitats professionals «allunyades d'Espanya», per al que el propietari li va cedir la titularitat de l'empresa.

En aquest punt, va argumentar que «es va considerar prudent» que ella «també figurés a la Junta Directiva» per «les esmentades raons de seguretat personal» i «davant la gravetat de possibles eventualitats en aquell moment i per desgràcia gens descartables».

Per altra banda, la família propietària de l'hotelera espanyola Meliá, l'amo del Grupo Martinón i Riu Hotels van tenir societats constituïdes a Panamà, segons El Confidencial.

La família Escarrer, accionista principal del Grup Sol Meliá, va administrar des de 1985 una xarxa de societats a través de la firma panamenya Mossack Fonseca, mentre que els germans Luis i Carmen Riu van controlar almenys dues societats i Enrique Martinón en va regentar altres dues. Les famílies Escarrer i Riu van assenyalar que les seves situacions fiscal i tributària estan regularitzades.