Una exregidora de València, al seu fill: «Rita Barberá està cagada»

L'exedil admet en una gravació que el PP va blanquejar diners amb transferències de 1.000 €

08.04.2016 | 00:00

L'exregidora de l'Ajuntament de València María José Alcón va explicar al seu fill, Vicente Burgos, el blanqueig de capitals en el grup del PP al consistori, segons es pot comprovar en unes converses telefòniques divulgades ahir, i que han donat origen a la investigació que se segueix en el jutjat número 18 de València.
ABC i Antena 3 TV han tingut accés a les gravacions efectuades el 15 d'abril del 2015, en què Alcón explica al seu fill com Rita Barberá li havia promès incloure-la a la llista per a les eleccions municipals de número 13, l'últim que donava opcions de sortir elegit segons les enquestes, i el posterior enuig de Alcón amb l'exalcaldessa -de qui diu que està «cagada»- quan aquesta va decidir situar-la com a número 16, un lloc que no permetia obtenir escó al consistori.
A més, Alcón insinua que hi ha un tema -en al·lusió al cas Nóos- que ha pagat el seu marit Alfonso Grau, però que la pròpia Barberá sap que hauria d'haver pagat ella. Sobre Nóos, Alcón explica al seu fill que a Grau l'han utilitzat, quan ell ni tan sols coneixia Urdangarin.
L'exedil intenta exculpar el seu marit explicant que Grau no prenia les decisions a la Fundació Turisme València, peça clau en la trama de Nóos, i que allà les decisions es votaven com en un consell d'administració.
Insisteix Alcón en què Grau no ha signat res, que ha estat «un cavaller» amb Rita Barberá. I afirma que és hora de passar a l'acció i de plantar batalla contra l'excaldesa, a qui es refereix com «la grossa».

Trucada del banc
En un moment determinat d'aquesta conversa, el seu fill l'informa que l'han trucat del banc per la transferència que havia de fer de 1.000 euros per blanquejar diners, un fet que ella mateixa reconeix i explica detingudament com es va forjar.
María José Alcón està citada per a avui pel jutge d'instrucció número 18, que va decidir, en aixecar el secret de sumari de la peça de blanqueig, interrogar de nou la pròpia Alcón, el regidor Alfonso Novo i l'exsecretària del grup municipal popular Maria Carmen García Fuster. La declaració de la secretària d'aquesta, María José Pi, ha estat suspesa sense que s'hagi determinat una nova data per fer-la.
Segons l'instructor del cas, aquestes quatre persones tenien, almenys segons els indicis que actualment es troben en aquesta causa, més proximitat al domini material sobre el suposat diner negre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema